Hasznos tanácsok túrázáshoz és kiránduláshoz.

2017.08.11 21:28

Nem biztos, hogy annak, aki életében először indul túrázni a legjobb választás egy erős fizikai aktivitást igénylő magashegyi kirándulás. Válassz erőnlétednek megfelelően. Azt, hogy milyen nehézségi szintek vannak, most megmutatjuk.

 

turaszintek

Még van időd jelentkezni az idei Fjällräven Vándortúrára. Július 31-én startol Aggtelekről.

A jelentkezés után szükséged lesz minden energiádra, tetterődre, mert 5 napon át 113 km-t fogsz megtenni. Cserébe Magyarország legszebb nemzeti parkjaiban gyönyörködhetsz.

Nem, hó az most nem lesz, napsütés és szép idő annál inkább!

vandortura

A túrázás egyik legfontosabb kelléke a túracipő, ami legyen kényelmes és strapabíró. Ellenkező esetben a túra végén csak a hólyagokat számolgathatod a lábadon. Egy rosszul kiválasztott bakancs sérüléseket is okozhat a kirándulás alatt.

Mindig a túrának és évszaknak megfelelő lábbelit viselj. Nyáron nincs szükség bundás belsejű cipőre, mert beleizzad a lábad. Más surranó kell mászáshoz, extrém túrákhoz, más egy lazább néhány kilométeres erdei sétához. Egy néhány kilométeres jól járható úton nyáron még egy túraszandállal sem lősz nagyon mellé, de egyéb túrákhoz nem igazán a szandál a legjobb döntés.

turacipo

A Balatont az őszi tavaszi időszakban is érdemes felkeresni, hiszen szebbnél szebb tájakon túrázhatsz. Nyáron pedig a hűvösebb napokon járhatjátok be a csodaszép helyeket.

Felvidék

 

A túrázás szerelmesei nyáron tikkasztó melegben sem szeretnek lemondani kedvenc hobbijukról. Ők azok, akik strand helyett szívesebben töltik az időt a hegyi levegőn, friss, zöld réteken.

Minden évszakban fontos a megfelelő ruházat. Ideális az az öltözet, amely kényelmes viselet, praktikus, és árban is megfelel pénztárcádnak. Az alábbiakban a nyári túrákhoz olvashatsz öltözködési ötleteket.

túraöltözet