Elsősegély csomagok

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

 Elsősegélydoboz

 

    Az elsősegélydoboz fontosságát és célját valószínűleg senkinek sem kell magyarázni. „ A baj mindig akkor érkezik, amikor a legkevésbé számítunk rá“ – állítja a mondás, és ugyan valóban így van, valamennyire megpróbálhatunk felkészülni rá.

   A magunkkal vitt készlet méretét és tartalmát jelen esetben is nagyban befolyásolja, hogy mennyi időre és hová is megyünk pontosan.
Rövidebb 1 napos, vagy csomagméret szempontjából erősen korlátolt kirándulásokra természetesen nem célszerű egy kisebb orvosi rendelőt magunkkal vinni, de sebtapasz, kalcium-pezsgőtabletta (vagy allergiások esetében folyékony kalcium), betadin, néhány vatta vagy papírzsebkendő, kézfertőtlenítő folyadék, illetve kisméretű multifunkciós bicska mindig szerencsés, ha akad a hátizsákunkban. Ezzel a néhány eszközzel már hatékonyan tudjuk orvosoloni a leggyakoribb sérüléseke, kisebb baleseteket.
Ha rendszeres túrázók vagyunk, célszerű lehet kifejezetten erre a célra beszerezni egy vízhatlan neszeszert, ami nem csak hogy egybentartja, de meg is védi csomagunkat egy esetlegesen bekövetkező vihar esetén is.

   Hosszabb vagy speciálisabb utazások esetére természetesen érdemes jobban felkészülni. A csomagban helyet kaphat többféle gézlap, leukoplaszt, lázmérő, kullancs-csipesz, gumikesztyű, olló, elemlámpa, hűsítő krém vagy spray égések (akár nap!) enyhítésére. A rendszeresen szedett orvosságok mellett mindenképpen hagyjunk helyet olyan alapgyógyszereknek is, mint a láz, fejfájáscsillapító vagy a széntabletta.