Fejlámpa

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Nem is gondolná egy kezdő túrázó, hogy a fejlámpa az egyik legfontosabb kellékké tud válni bizonyos helyzetekben. Elég, ha egyszer ránk sötétedik egy túra során, vagy sátrazás közben este szeretnénk valamit fontos dolgot megtalálni. Hogyan válasszunk fejlámpát? Milyen esetekben tudjuk még hasznát venni? Erre is választ kapunk.

Miért jó, ha van (fej)lámpánk? Miért fejlámpa? Nem jó nekem a sima lámpa?
Túra közben: bármilyen korán is indulunk túrázni, benne van a pakliban, hogy bizony sötétben érkezünk vissza kiinduló helyünkre. A fejlámpának van egy óriási előnye: mindkét kezed szabad, mivel egy heveder segítségével a fejedre tudod azt erősíteni. Így pl. jobban tudsz a kezeddel kapaszkodni, egyensúlyozni bizonyos esetekben. Hosszú távon egy lámpa a kézben nem túl kényelmes "viselet".

Sátorban, kempingben: sötétedés után az egyetlen segítségünk a lámpánk. Bármit elő kell halászni a zsákunkból, összepakolni sátrunk körül, elengedhetetlen tartozék a fejlámpa. És mindkét kezünk itt is szintén szabad.

Funkciók, kiegészítők

Egyes típusoknál lehetőség van a lámpa dőlés szögének változtatására. Apró, de nagyon hasznos funkció!
Akármilyen útra indulunk is, sose egy elem/akkumulátor készlettel tegyük ezt. Mindig legyen belőle legalább két garnitúra. Hagyományos lámpáknál pedig vigyünk magunkkal pót izzót is. 

 

forrás: turazzvelunk.hu

ha mégtöbb érdekel a fejlámpáról akkor kattints a linke és a cikk folytatódik tovább